شروع اصولی آموزش برنامه نویسی باید به چه صورت باشد؟

۲۱ بازديد

از آنجایی که شغل برنامه نویسی یکی از پردرآمدترین شغل های موجود در دنیا می‌باشد این سوال پیش می‌آید که حالا باید آموزش برنامه نویسی را از کجا و با چه زبان برنامه نویسی شروع کنیم در این مقاله سعی داشته ایم که این موضوع را تا حد قابل توجهی در نظر بگیریم.زمانی که می خواهید برنامه نویسی را به افراد گوناگون آموزش دهید باید موارد خاصی را در نظر بگیرید تا به مشکل های متفاوت در این راه مواجه نشوید. بهترین حالت ممکن این است که بعد از خواندن این مقاله خودتان تمرین های متفاوتی انجام دهید تا بتوانید برنامه نویسی را به صورت حرفه ای ادامه دهید.

شاید برای شما هم پیش آید که چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم (مرحله به مرحله از نقطه صفر) ما در این مقاله به شما در این زمینه کمک خواهیم کرد.

انتخاب برنامه نویسی بر اساس علاقه نه درآمدزایی

در ابتدای متن هم بیان شد که بیشتر برنامه نویسان حرفه ای و متخصص بسیار به این کار علاقه دارند و این علاقه موجب ایجاد مهارت در فرد می شود. این افراد از همان کودکی برنامه نویسی را آغاز می کنند و آن را به صورت حرفه ای دنبال می کنند. برنامه نویس و ثروتمند ترین مرد جهان بیل گیتس اولین برنامه ی خود را در ۱۳ سالگی نوشت.

 

ویدیو پییشنهادی: اصول برنامه نویسی C و ++C

 

صنعت برنامه نویسی

او صنعت برنامه نویسی را با ایده های خود تکان داد. پس اولین قدم در برنامه نویسی علاقه می باشد، اما باید بدانید که علاقه در این کار لازم است اما کافی نیست.

افراد با قرار گرفتن در موقعیت های اصلی می توانند میزان علاقه ی خود را به این کار بسنجند، یعنی تا زمانی که شما وارد کاری نشدید ممکن است بسیار علاقه داشته باشید اما بعد از ورود به آن کار دیگر علاقه ای به ادامه ی کار در شما وجود نداشته باشد.

معمولا برخی از انسان ها از زندگی مارک زاکربرگ، بیل گیتس الهام می گیرند و تحت تاثیر موفقیت آن ها در شرایط مالی و موقعیت اجتماعی قرار می گیرند.

 

انتخاب برنامه نویسی بر اساس علاقه نه درآمدزایی

 

ولی زمانی که شروع به برنامه نویسی می کنند و دچار مشکل های فراوانی می شوند به جای روبرو شدن با مشکلات شانه خالی می کنند و علاقه ی خود را از دست می دهند.

بعد از این همه توضیح باید گفت که برنامه نویسی از قلب انسان شروع می شود و به آموزش مغزی می رسد و در نهایت بر روی کیبوردها پیاده می گردد برخی از انسان ها هستند که برنامه نویسی را یک شغل شیک می دانند که دارای کلاس کاری بالا و خوش درآمد می دانند. این طرز فکر نیز بسیار اشتباه است و این طرز فکر می تواند شوق و علاقه ی کاری را از بین ببرد.

بستر مناسب برنامه نویسی برای شروع به یادگیری

حالا که از علاقه ی قلبی خود در زمینه ی برنامه نویسی مطمئن شدید باید زمینه ای که در آن می خواهید به کار خود ادامه دهید را انتخاب کنید. امروزه سه نوع بستر در برنامه نویسی وجود دارد که برای شروع باید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

  1. اولین بستر برنامه نویسی دسکتاپ می باشد
  2. بستر دوم برنامه نویسی تحت وب بوده
  3. آخری برنامه نویسی موبایل می باشد.

حال ما به تک تک این بسترها توجه می کنیم تا زمینه ی ذهنی مناسبی برای شما فراهم کنیم.

 

مقاله پییشنهادی : چرا باید زبان برنامه نویسی swift را یاد بگیریم
چرا باید زبان برنامه نویسی swift را یاد بگیریم

 

آشنایی با برنامه نویسی desktop

برنامه نویسی desktop همان تهیه برنامه هایی است که از آن در کامپیوترهای خانگی (PC) یا لپ تاپ ها استفاده می کنند. تعداد زیادی از برنامه نویسی دسکتاپ به سیستم عامل ویندوز ارتباط دارد و برنامه نویسان مختلفی برای این سیستم عامل برنامه می نویسند.

برنامه نویسی desktop دارای طیف بسیار وسیعی می باشد که با بیشتر این نرم افزارها صد در صد شما بسار کار کرده اید و با آن ها آشنایی دارید.

مشهور ترین نرم افزارهایی که می توان به جرات گفت بر روی تمام ویندوزها دیده می شود و افراد زیادی از آن استفاده می کنند، نرم افزار Office است که طرفداران بسیاری را از آن خود کرده است.

 

آشنایی با برنامه نویسی دسکتاپ

 

نرم افزارهای که در امور مالی و حسابداری استفاده می شوند نیز بسیار مهم هستند. با افزایش تکنولوژی برنامه نویسی در desktop دیگر مانند قدیم نیست و افت بسیاری کرده ولی باز ویندوزها نیاز اساسی محسوب می شوند که نیاز به برنامه دارند. پس این بخش افت کرده اما از بین نرفته است.

معرفی برنامه نویسی تحت وب

امروزه هر انسانی که کم و بیش با اینترنت سروکار دارد می داند که سایت ها و برنامه های تحت وب بسیار محبوب هستند. این فناوری موجب شده تا مردم در کم ترین زمان بیشترین کار ها را انجام دهند.

 

 

مرورگر ها دسترسی به وب ها را برای همه آسان کرده اند. مرورگر ها دستورات را از کاربران می گیرند و به سرور ها منتقل می کنند. سرور ها نیز پاسخ ها را به مرورگر کاربر می فرستد.

به دلیل تخصصی شدن ارسال و دریافت در دنیای برنامه نویسی وب به دو قسمت جامع frontend و backend تقسیم شده اند. front end به طراحی ظاهر یک وب سایت گفته می شود و بک اند منطق سرویس تحت وب را روانه می سازد.

 

معرفی برنامه نویسی تحت وب

 

بعد از این که سایت ها و سرویس های تحت وب در بین مردم محبوبیت و فراگیری شدند، بازار طراحی وب رونق یافت. کاربران بسیاری دنبال آموزش طراحی سایت رفتند و برنامه نویسی در این حوزه بیشتر شد. کسب و کارهای سنتی در دنیای امروزی نیاز به وب سایت دارند و حتی برخی کسب و کارها متکی به وب هستند.

معرفی برنامه نویسی موبایل

اهمیت گوشی ها و تبلت ها بای تمامی افراد ثابت شده و شاید شما این مطالب را با گوش خود مطالعه می کنید. امروزه موبایل ها تنها وسیله ی ارتباطی نیستند و معمولی ترین کارهایی که می توانند انجام دهند ایجاد تماس های تصویری و صوتی است. بیشتر سیستم عامل گوشی های هوشمند دو دسته هستند. اندروید و iOS.

 

مقاله پییشنهادی : برنامه نویسی هوش مصنوعی با پایتون را بهتر بشناسید

 

 

در ابتدا برنامه نویسان تصمیم می گیرند که کدام یک از این سیستم های عامل را انتخاب کنند. هر چیزی نیازمند علاقه و تلاش می باشد ولی به دلیل این که اندروید ۵۰% سهم بازار موبایل را به خود اختصاص داده ایت برنامه نویسی بسیار عاقلانه تر به نظر می رسد. در ایران اندروید یکی از محبوب ترین ها محسوب می شود و برخی مشکلات و محدودیت های آیفون در آن موجود نیست.

ولی ما باز به علایق شما تاکید می کنیم قبل از این که وارد یک حوزه خاص در برنامه نویسی شوید. برنامه نویسی اندروید نسبت به برنامه نویسی iOS درجه ی بالایی دارد زیرا مخاطبین گسترده تری را دارا می باشد.

 

معرفی برنامه نویسی موبایل

 

جالب است بدانید که در یک دهه ی اخیر برنامه نویسی موبایل بسیار رواج پیدا کرده است. با توجه به اهمیتی که برنامه نویسی موبایل در جهان امروزی پیدا کرده پس رقیبان زیادی نیز وارد این بازار شده اند.

کسی که می خواهد برنامه نویسی موبایل را آموزش ببیند باید تمام دقت و تمرکز خود را به خرج دهد تا زمان خود را در این کلاس ها هدر ندهد. در حالت کلی برنامه نویسی موبایل دو بخش است. برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی و برنامه نویسی اپلیکیشن های iOS. هر فردی براساس علایق شهر زندگی و یا امکانات باید یکی را انتخاب کرده و در آن به ماهر ترین فرد تبدیل گردد.

 

برنامه نویسی اپلیکیشن های iOS

 

آموزش برنامه نویسی اندروید بهتر است یا ios

بیشتر مردم ایران و همپنین مردم دنیا، از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند و عقل حکم می کند که ابتدا این سیستم عامل را برای یادگیری انتخاب کنید. این بدان معنی نیست که برنامه نویسان آیفون هیچ درآمدی ندارند اما ما الویت بندی کردیم اما شما می توانید با توجه به شهر و منطقه زندگی خود انتخاب کنید که کدام را بیشتر دوس دارید.

 

مقاله پییشنهادی : چرا برنامه نویسی و چرا زبان php
چرا برنامه نویسی و چرا زبان php

 

تا به الن مطالب زیادی در این زمینه ها گفته شد و اکنون شما باید بستر برنامه نویسی خود را باید انتخاب کنید. این مهم ترین چیز در برنامه نویسی است ام اگر دلخواهتان نبود چیزی را از دست نمی دهید و می توانید دوباره شروع کنید.

با یک مثال توضیح می دهم: برخی از انسان ها در شروع کار به دنبال برنامه نویسی اندروید می روند اما می بینند که علاقه ای به آن نداشته و برنامه نویسی وب برای آن ها جذاب تر است و به دنبال آموزش آن می روند. اما برای شروع علاقه مهم ترین قدم است که آگاهانه باید برداشته شود.

 

آموزش برنامه نویسی اندروید بهتر است یا ios

 

شروع یادگیری برنامه نویسی از صفر با وب سایت ها

در اینترنت سایت هایی وجود دارد که به صورت مجازی کلاس هایی را تشکیل می دهند و به آموزش برنامه نویسی می پردازند. برای این که بتوانید در این کلاس ها حضور داشته باشید در ابتدا باید دارای زبان انگلیسی را به خوبی بدانید زیرا در سایت های خارجی ممکن است استفاده شود. علاقه ی شدید، داشتن حوصله، داشتن زمان برای برنامه نویسی، داشتن برنامه ریزی دقیق، وجود تمرین های بسیار زیاد در خانه از محرک ها می باشند.

شروع برنامه نویسی با کتاب های خود آموز

امروزه کتاب های زیادی وجود دارند که فرد به صورت خود آموز می تواند با خواندن آن ها برنامه نویسی را یاد بگیرد. در انتخاب کتاب خوب باید به جزئیات زیر بسیار دقت کنیم:

  1. کتاب هایی که حالت ورک شاپ دارند مفیدتر هستند.
  2. نویسنده کتاب از نظر توانایی آموزش باید سرشناس باشد.
  3.  امکان تمرین کردن در کتاب باید موجود باشد.
  4. کتاب و نوشته ها باید جدید باشند.

 

شروع برنامه نویسی با کتاب های خود آموز

 

اگر می خواهید برای آموزش برنامه نویسی از کتاب استفاده کنید سعی کنید یک فرد مانند معلم در کنار شما باشد تا زمانی که به مشکل برخوردید به شما کمک کند. در انجمن های برنامه نویسی نیز می توانید عضو شوید و سوالات خود را در آنجا مطرح کنید. آموزش برنامه نویسی از راه اینترنت، کتاب و کلاس میسر می باشد.

شرکت در کلاس های آموزش برنامه نویسی

یکی از روش های یادگیری برنامه نویسی که بسیار برای عموم محبوب است، شرکت در کلاس های آموزشی حضوری می باشد. این آموزشگاه ها در تمام شهر های ایران موجود می باشند. قبل از هر چیزی باید در مورد کلاس ها و آموزشگاه اطلاعات کافی را کسب نموده و سپس ثبت نام کنید.

در برخی مواقع این کلاس ها دارای هزینه های بالایی هستند اما در کنار افرادی که مثل شما شوق یادگیری دارند می تواند به شما انگیزه دهد.

 

شرکت در کلاس های آموزش برنامه نویسی

بعضی از شرکت ها وجود دارند که علاوه بر دادن مدرک معتبر، به دانش آموزان خود شغل هم به آن ها می دهند. با تمام شدن دوره های آموزشی و گرفتن مدرک این شرکت ها دانش آموزان خود را به شرکت های معتبر معرفی می کنند تا در آنجا شروع به کار کنند.

مدت زمان آموزش برنامه نویسی

برای جواب دادن به این سوال، باید عوامل زیر را نیز در نظر گرفت:

  1. نوع زبان برنامه نویسی.
  2. مدت زمانی که برای برنامه نویسی گذاشته می شود.
  3. استعداد و هوش فرد

در حال کلی گفته می شود اگر فردی ۳ تا ۶ ماه از وقت خود را به طور کامل و با تمرین و علاقه صرف برنامه نویسی کند می تواند در این کار ماهر و حرفه ای شود. آموزش Syntax و یا قواعد زبان برنامه نویسی مدت زمان زیادی از شما را تلف نمی کند، اما برای حرفه ای شدن به مدت زمان زیادی لازم دارید.

افراد با یادگیری زبان برنامه نویسی باید بتوانند مسائل برنامه نویسی را حل کنند. پس در این حالت شما هم باید یک زبان را یاد بگیرید و هم چگونگی استفاده از آن را باید بدانید. این فقط با تمرین و ممارست به دست می آید.

آیا مدرک دوره آموزشی برنامه نویسی لازم است؟

این سوالی است که در ذهن بسیاری از انسان‌ها به وجود می آید. در برخی مشاغل و شرکت ها این مدرک لازم است ولی در بیشتر مشاغل تجربه و مهارت در برنامه نویسی حرف اول را می زند.

برخی از آموزشگاه‌ها به صورت غیر‌قانونی این مدارک را می فروشند و این افراد هیچ مهارتی در این زمینه ندارند پس در حین استخدام تنها چیزی که بسیار اهمیت دارد مهارت فرد در کدنویسی است.

برخی از کارفرماها به مدرک اهمیت می دهند و افرادی که دارای مدرک هستند را استخدام می کنند. اما با گذشت زمان متوجه مهارت کم و یا بی‎تجربه بودن این افراد می شوند و ترجیح می دهند افراد بدون مدرک اما حرفه ای را استخدام کنند.

آموزش برنامه نویسی از صفر تا صد

My logo

برای یادگیری برنامه نویسی نیازی به کلاس ندارید. اما توصیه ما:

  • ابتدا آموزشها و مفاهیم پایه ای را یاد بگیرید (آموزشهای همین صفحه)
  • سپس خود را به چالش بکشید، یا خودتان برای خود پروژه تعریف کنید یا کارهای دانشجویی یا ساده بیرونی بگیرید تا دستورهای بالا را عملی یاد بگیرید
  • حتما از سایت Stack overflow برای مطرح کردن سوالات خود استفاده کنید
  • تا می توانید کدهای مختلف را مرور کنید و حتی حفظ کنید
  • حتما یک نرم افزار غلط گیر برنامه نویسی روی سیستم خود نصب کنید تا غلط ها و باگ های برنامه نویسی را همانجا به شما نشان دهد

همین! هیچ رمز و راز خاصی برای یادگیری زبان برنامه نویسی وجود ندارد و همه اش تلاش و تکرار مداوم است.

امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد